Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон10032022

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Веска Ненчева, БСП: „Бюджет 2022 е възможно най-оптимален като варианти и възможности за потребностите, които изпитва народът ни.“
Събота, 12 Февруари 2022 13:27

Веска Ненчева, БСП: „Бюджет 2022 е възможно най-оптимален като варианти и възможности за потребностите, които изпитва народът ни.“ Избрана

Оценете
(1 глас)

Народният представител от „БСП за България“ Веска Ненчева, бе гост в Национален ефир, където коментира бюджета на страната за 2022 година.

Веска Ненчева е представител от 47-то Народно събрание, тя е единственият представител в законодателната власт от карловския край, член е на две комисии: Комисията по образованието и науката и Комисията по земеделието, храните и горите.

„Това, което гласувахме на първо четене в бюджета за 2022 г. е възможно най-оптимално за крещящите потребности, които изпитва народът ни. Този бюджет е със социална насоченост. В него се уредени много неотложни неща, които досега просто не се случваха.”, подчерта в началото на интервюто г-жа Ненчева.

Народният представител припомни и дългогодишната практика на левицата, която през последните четири години за всяка една прави алтернативен бюджет на управляващите, с което да се докаже, че тяхната социална политика е в своето право. А самият бюджет успява да даде възможност за реализиране на политики, отстоявани в годините от БСП, като такива са безплатните детски градини и ясли, както и увеличаването на парите за майчинство през втората година.
До преди няколко месеца то е било в размер на 380 лв., а в момента вече е в размер на 710 лв. 

Последните 4-5 години работата на Веска Ненчева в 44-я парламент и актуализацията на бюджета в 46-я парламент, всъщност е свързана с пряката нужда на хората, с отразяване на потребностите на хората. Тя бе категорична, че е свършило времето, в което един човек се разпорежда с целия държавен бюджет.

Г-жа Ненчева коментира и таблото пред Министерството на икономиката: „Таблото с борсовите цени на основните храни пред Министерството на икономиката са малките знаци, които даваме за прозрачност на политиката. Това е важно. Още преди години апелирахме в големите хранителни магазини половината стоки да са български. В Румъния успяха да направят това. Смятам, че натам вървим.“.

 

Автор: Karlovo-News

Прочетена 182 пъти