Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон05272019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Видеонаблюдение в Подбалкана от Калофер до Клисура предвижда проект на община Карлово
Понеделник, 03 Септември 2018 10:26

Видеонаблюдение в Подбалкана от Калофер до Клисура предвижда проект на община Карлово Избрана

Оценете
(5 гласа)
Цялостна система за видеонаблюдение ще пази Подбалкана от Калофер до Клисура. Камерите ще бдят и ще предупреждават за произшествия, природни бедствия и аварии.
 
Експерти подготвят проекта за изграждане на тази система. Тя ще осъществява контрол срещу посегателства върху общинско и частно имущество, ще осигурява мониторинг върху важни рискови обекти с цел превенция при прииждащи природни стихии и последващи бедствия и аварии. Това съобщи кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. Работата по изготвяне на проекта е в напреднала фаза, каза още кметът.
 
Сърцето на системата ще е център за следене на видеосигнала в реално време. Камери ще наблюдават както общински имоти, така и рискови обекти - язовири, реки и дерета, пътища, за да се следи нивото на водата, опасността от свлачища. Ще се отчитат всички сигнали за евентуални бедствия.
 
Този проект е нужен на региона от Калофер до Клисура, твърдят експерти. Те припомнят случаите на жестоките мелета край Баня миналата есен, когато стотици роми нападнаха и пребиха до смърт четирима горски служители, както и инцидентите в Розино, честите сбивания в махалите в други селища.
 
През последните няколко години например поройни дъждове и стихии нанесоха поражения върху улици, пътища, сгради. Малката през годината река край Дъбене няколко пъти излезе от коритото си и заля крайречни улици. Там бяха наводнени дворове и приземни етажи на къщи. Затова наблюдението и контролът на такива рискови обекти ще е от голяма полза на общината за бърза реакция и предотвратяване на поражения от природни бедствия, припомнят от администрацията. Центърът за наблюдение ще обработва целия обем видеоинформация в реално време. В същото време проектът предвижда създаването на звено от дежурни екипи, оборудвани с транспортни средства, които да реагира на място при рискови ситуации.
 
Освен това част от видеонаблюдението ще се осъществява контрол за движението на пътни превозни средства по улиците и пътищата в общината за спазване на правилата за движение, контрол върху скоростта, факт е, че пътните произшествия са чести, при това за съжаление голяма част от тях са тежки, припомнят ангажирани с изработването на проекта.
 
До няколко дни работата по изготвяне на проекта ще приключи и общината ще кандидатства с него директно пред Европейската комисия в Брюксел, каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов. И ако получим финансиране, през следващата година ще започнем изграждането на цялостна система за видеонаблюдение.
 
Източник/ plovdivnow.bg
Прочетена 2245 пъти