Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ВМРО - Карлово ще отбележи 181-та годишнина от рождението на Васил Левски с редица мероприятия
Вторник, 10 Юли 2018 13:42

ВМРО - Карлово ще отбележи 181-та годишнина от рождението на Васил Левски с редица мероприятия Избрана

Оценете
(5 гласа)
ВМРО - Карлово ще отбележи 181-та годишнина от рождението на Васил Левски за втора поредна година с атрактивния почетен караул пред паметника в родния му град. 
Патриотичната инициатива ще се проведе в рамките на три дни – 13, 14, и 15 юли (петък, събота и неделя). Войводите ще дежурят вечер от 18:30 ч. пред паметника на най-великия българин, облечени в четнически униформи и въоръжени с пушки.
Първата част на инициативата е под надслов „Цвете за Апостола“ и е насочена към всички деца и техните родители, баби и дядовци. Инициаторите приканват желаещите да са облечени в народни носии или друго облекло с патриотични мотиви, да донесат стръкче цвете от 09:30 ч. в петък (13-ти юли) на площада пред паметника на Левски, където всички заедно ще поднесат цветя на паметника на Апостола на свободата.
„Това е нашият начин да отдадем почит към най-великия син на България – Васил Иванов Кунчев. Считаме, че възпитанието в любов към Род и Родина трябва да бъде приоритет не само в училище, но и в семейната среда. Опитът ни показва, че децата възприемат тези уроци най-добре под формата на подобни събития. Радват се, интересно им е и научават нови неща.
Целта ни е да ги накараме да се гордеят със своя произход, като подхранваме българщината у тях от най-ранна възраст“, разказва главният войвода Светлозар Янков.
„Каним всички желаещи да се присъединят на 13-ти юли от 09:30 ч., както и всяка вечер от 18:30 пред паметника на Васил Левски. За най-малките сме приготвили и малки изненади.“, допълва още Янков.
 
Прочетена 1380 пъти