Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет11222019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ВМЗ ЕАД Сопот е в списъка на дружествата забранени за приватизация
Понеделник, 25 Февруари 2019 17:11

ВМЗ ЕАД Сопот е в списъка на дружествата забранени за приватизация Избрана

Оценете
(1 глас)
Сн. ВМЗ Сн. ВМЗ

ПОЗИЦИЯ

 

Твърдения за приватизация на „ВМЗ”

подкопават доверието към дружеството

 

Най-голямото предприятие от Военно-промишления комплекс на България – ВМЗ ЕАД Сопот, е в списъка на дружествата, забранени за приватизация. Този факт категорично обяснява, че не е възможна нито цялостна, нито частична продажба на завода. За да се направи подготовка за раздържавяване, е необходима санкция на Народното събрание. Всички други твърдения и интерпретации по въпроса са несериозни и подкопават доверието към държавното дружество.

Не е от компетенцията на ръководството на ВМЗ да дава заключения или съждения по тиражираната информация, че представител на чужда държава е в основата на двата взрива на площадка Иганово през пролетта на 2015 година.

Ръководство на дружеството не разполага с данни за нанесени щети по отношение на частна собственост. Източникът на такова твърдение може би е получил информация, каквато Съветът на директорите няма.

Напускането на дружеството от Сдружение „Българската отбранителна индустрия” /СБОИ/ се дължи на факта, че за толкова години ВМЗ не е получило реална полза от членството си, а в същото време името на предприятието е използвано за постигане на други цели.

След като за 30 години въпросът с оръжейните лицензи все още се дискутира, това означава, че претенциите на друга държава са неоснователни по този въпрос. Считаме, че той не е добре да бъде повдиган от който и да било от българска страна.

 

 

25.02.2019 година                  

Съвет на директорите на ВМЗ ЕАД

Сопот

Прочетена 702 пъти