Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб05252019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ВМЗ се представя със свой щанд на Международното изложение за отбранителна техника "ADEX 2018"
Сряда, 26 Септември 2018 11:33

ВМЗ се представя със свой щанд на Международното изложение за отбранителна техника "ADEX 2018" Избрана

Оценете
(1 глас)
ВМЗ ЕАД - Сопот се представя със собствен щанд на Третото международно изложение за отбранителна техника "ADEX 2018", което се провежда от 25 до 27 септември в азербайджанската столица Баку.
 
"Благодаря на Министерството на икономиката за подкрепата и оказаното съдействие за участието на ВМЗ в "ADEX 2018". То дава възможност за развиване на търговския потенциал и перспективи пред дружеството, създаване на нови бизнес контакти и укрепване на връзките с клиенти и партньори.", каза изпълнителният директор на сопотската оръжейница д-р инж. Иван Гецов. Той поясни, че срещите и разговорите се водят на най-високо ниво и като правило завършват с договори. "Пазарът в региона е особено важен и перспективен за ВМЗ. Освен сключването на търговски сделки, има възможност за инженеринг и осъществяване трансфер на технологии - предпоставки за разширяване сферите на възможно сътрудничество. Нашите очаквания са за договори, които да се изпълняват през следващите години и да подсигурят достатъчна натовареност на нарастващите производствени възможности на отбранителния сектор.", допълни инж. Гецов.
 
Атанас Богданов - председател на Съвета на директорите на ВМЗ, сподели удовлетворението си от вниманието, оказано на държавното дружество от страна на българския посланик в Азербайджан Николай Янков и на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, с които са проведени обстойни разговори при откриване на изложението.
 
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и зам.-министър Анатолий Величков посетиха "ADEX 2018". В Баку 209 фирми от 32 държави представят широк спектър от иновативни високотехнологични решения за посрещане на новите предизвикателства в областта на сигурността.
Прочетена 2070 пъти