Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед01202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Войводите от „Пазители на българщината“ проведе първата си Войводска среща за 2018г. в гр. Карлово
Понеделник, 23 Април 2018 11:55

Войводите от „Пазители на българщината“ проведе първата си Войводска среща за 2018г. в гр. Карлово Избрана

Оценете
(3 гласа)
Патриотичното сдружение „Пазители на българщината“ проведе първата си Войводска среща за 2018 година и общото събрание на сдружението в Исторически музей – Карлово. Патриотите бяха посрещнати в Карлово от членовете на местната войводска чета и с изпълнение на камерен състав от Фолклорен ансамбъл „Розова долина“ с ръководител Мирослав Василев. Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов приветства съвременните български войводи и техния председател Христо Димитров – създател и продуцент на НФА „Българе“. След приключване на общото събрание на сдружението, всички заедно поднесоха венец и цветя пред паметника на Васил Левски. 
   По повод 170 години от рождението на Христо Ботев, сдружение „Пазители на българщината“ дариха на НЧ „Христо Ботев 1869“ в Калофер постер с цитат от великия поет. От читалището благодариха за жеста и от своя страна подариха на инициаторите рамкирана Калоферска дантела.
 
 
 
Източник/ Община Карлово
Прочетена 351 пъти