Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет11222019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ За поредна година: „Столетово пее и танцува“ събра стотици самодейци
Неделя, 30 Юни 2019 22:25

За поредна година: „Столетово пее и танцува“ събра стотици самодейци Избрана

Оценете
(2 гласа)
И тази година село Столетово бе домакин на едно от най-големите културни събития в община Карлово – Национален фолклорен фестивал „Столетово пее и танцува – 2019 г.“ 29 и 30 юни бяха двата фестивални дни, в които столетовският площад бе огласен от българската народна песен и танц. Стотици бяха самодейците-пазители на народното ни творчество, които дадоха своя принос, участвайки във фестивала. Млади и стари се събраха в китното Столетово, водени от любовта си към България и вдъхновени от красотата на неизчерпаемото ни фолклорното богатство. 
В поздравителното си слово кметът на Столетово Мирослав Колев изрази благодарността към Министерството на културата и Община Карлово, които за поредна година подпомогнаха фестивала, за да се утвърди той като значимо събитие в културния календар на общината и населеното място. Кметът поименно благодари на всички фирми-спонсори и физически лица, както и на организаторите, без чиято финансова подкрепа и съдействие, това събитие нямаше да бъде факт за 12-та поредна година.
Официалните гости, които уважиха официалното откриване на фестивала бяха Веска Ненчева - народен представител, Антон Минев - заместник кмет на община Карлово, Стефан Стефанов – секретар на община Карлово, Светлозар Янков – общински съветник, кметове на населени места от общината.
 
 
 
Източник и снимки / https://www.facebook.com/stoletovo.bg/
Прочетена 363 пъти