Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт03262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев откри фотоизложбата „И днес йощ Балканът…“
Петък, 02 Март 2018 14:32

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев откри фотоизложбата „И днес йощ Балканът…“ Избрана

Оценете
(1 глас)
Фотоизложба на участници в националния фотографски конкурс „И днес йощ Балканът…“, посветен на 60 години от създаването на Национален парк-музей „Шипка“, откри заместник-кметът на община Карлово Антон Минев в Исторически музей - Карлово. Изложбата е посветена на Националния празник 3-ти март и представя наградени творби на професионални и любители фотографи.
   Тази изложба е осъществена по инициатива на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ с подкрепата на Министерство на културата, Българска фотографска Академия Янка Корчева и Художествена галерия –Казанлък. До сега изложбата е била представяна в Казанлък и в Разград и третият град, в който гостува е Карлово. 
  Идеята на проекта е била да участват, както професионални фотографи така и любители без възрастова граница на участниците. Проектът е бил насочен предимно към по-младите фотографи, за да поддържа и подкрепи творчество с патриотична насоченост, посветено на героичната и величава Шипченска епопея. Участвали са над 100 фотографии от цялата страна, като изложените са 44 тези, които са отличени при прецизната селекция на авторитетно жури от представители на Министерство на културата, професионални фотографи и историци от НПМ „Шипка-Бузлуджа“. Директорът на Общинска библиотека „д-р Иван Богоров“ Мирослав Колев е един от участниците в националния фотографски конкурс, получил награда за снимката „Войнишка землянка – Анатолий Столетов“. Родственикът на ген. Столетов е фотографиран от Мирослав Колев през 2013 година, когато гостува в община Карлово. 
   На изложбата присъстваха: секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, директорът на Историческия музей - Мария Деянова, директорът на НМ "Васил Левски - Дора Чаушева, директорът на Общинска библиотека "д-р Иван Богоров" - Милослав Колев, карловски общественици и граждани. 
    Изложбата ще бъде представена в залите на ИМ-Карлово до 2 април 2018 г.
 
Прочетена 409 пъти