Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря07152020

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев се срещна с г-н Кацухико Ягучи - представител на община Мураяма, Япония
Вторник, 13 Август 2019 17:57

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев се срещна с г-н Кацухико Ягучи - представител на община Мураяма, Япония Избрана

Оценете
(1 глас)

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев проведе работна среща с г-н Кацухико Ягучи – отговарящ, в община Мураяма, за провеждането на Олимпийските и Параолимпийски игри в Япония през 2020 година. На срещата бяха обсъдени въпроси свързани с подготовката на Споразумение за сътрудничество между община Карлово и община Мураяма, решение за което беше взето при първото посещение на делегация от град Мураяма в Карлово през 2018 година.

Г-н Ягучи е проявил интерес към розопроизводството в общината и е посетил най-голямото предприятие за преработка на розов цвят в Карлово „Българска роза“ АД.

В Японският град Мураяма, префектура Ямагата се провеждат тренировъчните лагери на Българския национален отбор по художествена гимнастика до провеждането на Олимпиадата в Токио през 2020 година. Символ на град Мураяма е розата, което е една от причините представителите на японската община да изберат да си сътрудничат с община Карлово.

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА

ОБЩИНА КАРЛОВО

0335/54-598

Прочетена 667 пъти