Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед01202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Завърши втори етап на инициативата „Парк Васил Левски –място за отдих, спорт и развлечение” гр.Баня
Понеделник, 23 Април 2018 17:05

Завърши втори етап на инициативата „Парк Васил Левски –място за отдих, спорт и развлечение” гр.Баня Избрана

Оценете
(1 глас)
Кметът на град Баня Стамен Гешев взе участие и във втория етап на проекта „Парк Васил Левски –място за отдих, спорт и развлечение” - обществено значимата инициатива за обновяването на парковата среда в центъра на гр.Баня, провокирано от обявената първа сесия на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи, община Карлово за 2017 г. – "Отбелязване 180 години от рождението на Васил Левски". Будната гражданска общност реши да се включи и осъществи дългогодишното си желание, в центъра на града да се създадат приятни условия и места за общуване, отдих и почивка. А и жителите на града си дават сметка, че е нужно да работим в посока на инфраструктурата, като курортно селище, за привличане на повече гости и туристи. Обновяването на парка ще обогати избора за развлечение и уплътняване на свободното време.
За изградената пергола да благодарим на групата –доброволци, заедно със Стамен Гешев –кмет на град Баня, които спомогнаха това място да стане красиво и приятно за жители и гости на курортния ни град. Предстои да бъде поставена и къщичката за книги, пейки и ажурна ограда. За третия етап са предвидени засаждане на цветя и поставяне на табелата.
 
Кметство гр.Баня и НЧ „Св.Св.Кирил и Методий -1914г.” с инициативата „Парк Васил Левски –място за отдих, спорт и развлечение” са част от проекта „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна“, реализиран с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. В него Платформа АГОРА обединява усилията си с 12 общини на територията на цялата страна за разработване и утвърждаване на модел на общностно развитие. Община Карлово е включена в проекта с изграждането на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи.
 
Прочетена 454 пъти