Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб04202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало СПОРТ Кубрат Пулев: Ако спечеля, това ще бъде като Световна титла по футбол за България
Сряда, 12 Ноември 2014 09:25

Кубрат Пулев: Ако спечеля, това ще бъде като Световна титла по футбол за България Избрана

Оценете
(0 гласа)
Кубрат Пулев даде интервю пред списание "Ринг" преди мача срещу Владимир Кличко . Ето какво сподели той:
 
Вярвам, че съм в подходящата форма и е настъпил момента да сложа край на властването на Кличко. Ако спечеля, това ще бъде като световна титла по футбол за България. Цялата страна ще полудее. Не искам победата само за себе си, искам да спечеля за българския народ. Ако стана световен шампион, дори може да настъпи ръст в държавната икономика“, заяви Пулев в началото на интервюто.
 
 - Каква е настройката Ви преди мача с Кличко?
 
- Работя здраво, налагам повече интензитет и подготвям различни стратегии. Така ще бъде до самото излизане на ринга. Ще направя всичко, за да вдигнат ръката ми след мача.
 
 - Първоначално трябваше да се биете на 6 септември, но мачът беше отложен за 15 ноември. Това как се отрази?
 
- Първоначално беше разочароващо, тъй като бях положил много усилия на тренировъчен лагер на високо надморско равнище в България. Заради това първата ми реакция беше, че съм пропилял 10 седмици. След това видях положителните неща. Отлагането ми даде време за по-добра подготовка и възможност да съм още по-силен. Убеден съм, че в момента съм по-добре подготвен, отколкото през август.
 
 - Какво е чувството да се биеш за световната титла и да станеш № 1 в свръхтежката категория?
 
- Ще бъда най-добрият в света. Това беше детската ми мечта. С Божията помощ ще я осъществя.
 
 - Какво може да реши мача с Владимир Кличко?
 
- Когато се качим на ринга, всичко ще се сведе до това да бъда по-добър от него. Според мен решаваща роля ще има играта с крака. Едно е сигурно – Кличко няма да може да се наложи с физика срещу мен. Няма да ме притиска, както го направи срещу Поветкин.
 
- През април Кличко защитава титлите си срещу Алекс Липай и спечели след пет рунда. Какво мислите за този мач и представянето на украинеца?
 
- Тогавашният му съперник не беше на нивото на Владимир. Липай не беше по-силен от последния ми съперник, срещу който излязох, за да поддържам форма на високо ниво. Като цяло, според мен мачът между Кличко и Липай не си заслужаваше.
 
 - Срещали ли сте се с Кличко преди това, примерно в спаринг мач?
 
- Не. За първи път го видях на пресконференцията за организиране на срещата.
 
 - Най-добрите ви победи бяха срещу Александър Димитренко и Тони Томпсън. Сега предстои много по-високо стъпало. Какво ви дава увереност, че може да победите Кличко?
 
- Тренировките, треньорът ми и целият ми щаб. Всички фактори ще имат значение по време на мача. Мисля, че дойде правилното време и правилното място да се се сложи край на царуването на Кличко.
 
 - От предишните ни срещи знаем, че Кубрат Пулев е много популярен в България. Участвал в реклами и се среща с президента. Разкажете за тези моменти.
 
- Да се срещна с премиера на страната беше голяма част. Уважавам го и вярвам, че това е правилният човек да води България.
 
 - Какво мислите за конкуренцията в свръхтежката категория?
 
- Всички искат да станат световен шампион. Съвсем скоро ще ми се наложи да се бия с някои от тях.
 
 - Познаваме боксьора Кубрат Пулев, какъв е той извън ринга?
 
- Играя шахмат колкото се може повече. Футболът също е моя страст. Приятели, с които ритам топка, ме наричат Големия Меси заради техниката ми. Футболът е като бокса – трябва да имаш талант и бързина в краката.
 
 - Какво ще кажете на Кличко преди мача?
 
- Още преди две години ти казах, че ще дойда за теб. На 15 ноември времето ти изтича, ще започне нова ера.
Прочетена 962 пъти