Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб04202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало СПОРТ Любослав Пенев: Обединихме отбора, но ще има още нови
Сряда, 05 Март 2014 10:18

Любослав Пенев: Обединихме отбора, но ще има още нови

Оценете
(0 гласа)
Селекционерът на националния отбор по футбол Любослав Пенев даде първата си пресконференция за 2014 година Ето какво каза той преди контролата с Беларус, както и за изминалите квалификации, и за състава, с който смята да работи в следващите два квалификационни цикъла.
 
Г-н Пенев, с каква нагласа започвате втория си цикъл начело на националния отбор?
-Започваме с отлична нагласа. Първи мач от този цикъл, който е за европейски квалификации. Ще направим още две или три срещи до официалното му начало. Нагласата е добра, добре минаха тези 2-3 дни от тренировките. Малко са приятелските мачове, които ще изиграем. Проверката е по-скоро полезна. Доволен съм, защото Беларус е един сериозен отбор. Теренът ще бъде в много добро състояние. Трябва да затвърдим доброто си представяне.
 
Има ли нещо, от което да не сте доволен?
- Едно от най-важните неща, което не ми харесва, е, че си изкарвахме лесно картони. В България толерираме едни отбори и футболисти, но в Европа това не се прави. Ние трябва да изчистим собствените си грешки и работим върху това. Ние не сме световна сила, за да очакваме някаква помощ от съдиите. Повечето картони са на футболисти от българското първенство. Затова акцентирах върху българското първенство.
 
След неуспешните квалификации ще промените ли нещо в работата си?
- Ние ще продължим да работим по същия начин. Това е, което обещавам и гарантирам. Поставяме си високи цели. но никой не може да гарантира, че ще се класираме на Европейското първенство през 2016 г. Искрено се надявам, че ще се наредим след първите два отбора. Или поне ще сме най-добрият трети. В никакъв случай квалификационната група не е лесна. Италия е фаворит. Хърватска не пропуска големи форуми. Норвегия е силен скандинавски отбор, а видяхте, че с Малта също бе доста трудно.
 
На какъв състав ще разчитате в следващите квалификации?
- Сега започваме с един състав. Не знам с какъв състав ще сме, ако се класираме. Това е нормален и логичен процес. Винаги ще търся футболисти, които играят добре и дават заявка за повиквателна. Не трябва да се изненадвате, когато викам нови футболисти. Трябва да имам алтернативи, когато някой се контузи. Може би след една-две години титуляри ще станат тези, които в момента са в младежкия национален отбор.
 
Имате ли проблеми с контузени играчи преди срещата с Беларус?
- Нямаме контузени футболисти, едни дойдоха по-рано, други по-късно, но мисля, че сме ги възстановили и са готови за мача. Станислав Манолев проведе една пълноценна подготовка с Литекс. Радвам се, че си е намерил отбор, той не игра близо две години, което не е добре. При всички положения ще бъде в една по-добра форма за предстоящите мачове. За този мач съм преценил, че това трябва да бъде групата. Освен Александър Тонев не съм повикал още много други. Не мога да повикам всички и трябва да се съобразявам. Това е изборът ми за този мач.
 
FOCUSSPORT
Прочетена 967 пъти