Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб04202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало СПОРТ Община Казанлък подпомага активно ученическия спорт
Вторник, 01 Април 2014 21:05

Община Казанлък подпомага активно ученическия спорт

Оценете
(0 гласа)

В края на месец март завършиха общинските ученически първенства по всички спортни дисциплини, за различните възрастови групи - момчета, момичета, юноши и девойки. Средствата, с които община Казанлък подпомогна ученическия спорт на общинско ниво са 7000 лв., съобщиха от пресцентъра на общината. От месец април започват следващите етапи на ученическите игри. За областни, зонови и финални етапи Община Казанлък е отделила 8700 лв., които ще се разходват за участията на всички училища - общински първенци в училищните игри за учебната 2013/2014 година. Предвидени са и финансови средства за участия на училищата в световни ученически игри.
Състезанията, които предстоят през м. април на училищно ниво, започват на 10 и 11 април 2014 г. в град Стара Загора с областните първенства по шахмат и футбол. Представителите на Казанлък са ОУ “Георги Кирков“, ПМГ „Никола Обрешков“ и ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт. На 15, 16 и 17 април отново в Стара Загора ще се проведат областни състезания по футбол за 5-7 клас, тенис на маса 5-7 и 8-10 клас, и волейбол момчета и момичета 5-7 клас, юноши и девойки 8-10, 11-12 клас.
На 16 април СОУ „ Екзарх Антим I“ ще защитава честта на град Казанлък в зала ДЗУ- Стара Загора на зонално първенство по баскетбол. На 25 април стадион „Берое“ посреща Областното първенство по лека атлетика за момичета и момчета, юноши и девойки. През м. април община Казанлък ще финансира с 3000 лв. и международните колоездачни състезания - „Долината на тракийските царе“ и купа „Георги Коев“, съвместно с община Павел баня, които ще се проведат на 3 и 4 април.
На 12 април на стадион „Севтополис“ в Казанлък ще се проведе турнир „Севтополис“ по хвърляния – диск, гюле, копие, който е финансиран от община Казанлък със сумата от 1000 лв. През този месец се очаква да се проведат още няколко спортни прояви на територията на Казанлък. Това са спортно катерене /Държавно първенство/ и първенство между училищата, както и Детски турнир по футбол „Червени рози“, които също ще бъдат финансирани изцяло по Спортния календар на община Казанлък.

Прочетена 875 пъти