Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб04202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало СПОРТ ОИЦ Пловдив организира Седмица на спорта
Понеделник, 13 Октомври 2014 10:53

ОИЦ Пловдив организира Седмица на спорта Избрана

Оценете
(0 гласа)
Седмица на спорта ще проведе Областен информационен център - Пловдив от днес до 19 октомври на територията на Пловдивска област.
 
Кампанията е част от националната инициатива "ДА спортуваме ЗАЕДНО", която се организира от мрежата от 28 информационни центъра в страната за популяризиране на Кохезионната политика на Европеийския съюз в България.
 
Седмицата на спорта с ОИЦ - Пловдив стартира със Студентска спартакиада по 6 вида спорт, в която ще се включат студенти от почти всички висши училища в града. 
 
Първи на терена ще излязат волейболистите - на 13 октомври от 16,30 часа, когато стартира волейболен турнир, с участието на 5 отбора. Той ще се проведе в спортната зала на СОУ "Св. Патриарх Евтимий" и ще продължи до 16-ти, за когато са предвидени финалите и мачът за титлата.
 
На другия ден - 14 октомври от 11,30 часа на стадион "Пловдив" пък започва студентски футболен турнир, а за 15 часа в спортната зала на Аграрен университет ще се проведе турнир по тенис на маса, също само за студенти. 
 
На 15 октомври от 12 часа в спортната зала на Университета по хранителни технологии - Пловдив ще се проведе турнир по аеробика. 
 
На другия ден - 16 октомври от 11,30 часа на стадион "Пловдив" ще се играят финалът и мачът за 3-4 място от студентския турнир по футбол. От 12,30 часа на същия ден, ОИЦ - Пловдив организира лекоатлетическия крос по трасе, подредено в парк "Лаута".
 
За 17 октомври от 10 часа на кортовете на ТК "Локо - 98" стартира открит турнир по тенис, също за студенти. С финалния му мач от 16 часа ще бъде закрита Студентската спартакиада.
 
Парарелно с тази проява, от 13 до 19 октомври, в още 8 общини на територията на Пловдивска област ще се проведат младежки спортни празници, със състезания по стрелба с лък, шахмат, дартс, дърпане с въже, баскетбол, футбол и развлекателни спортни игри с викторини, свързани с оперативните програми и новия програмен период 2014-2020. Те ще бъдат в общините Калояново, Карлово, Раковски, Хисаря, Садово, Сопот, Съединение и Родопи. 
 
В Седмицата на спорта ОИЦ - Пловдив организира още баскетболен турнир в Раковски /на 13 октомври от 15 часа на откритите баскетболни игрища в кв. "Генерал Данаил Николаев"/ и футболни турнири за любители, както и за ученици - на 15 октомври от 18 часа в Пловдив, на 17 октомври от 13,30 часа на стадиона в Черноземен и на 19 октомври от 10 часа - на футболния стадион в Старосел.
 
Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
 
ОИЦ - Пловдив работи в рамките на успешен проект на община Пловдив, № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в Пловдив".
 
Прочетена 989 пъти