Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб04202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало СПОРТ Уникален успех: 8 от 8 победи и без загубен гейм за "Казанлък Волей – Багира" на турнира за девойки „Странджа” в Стара Загора
Вторник, 18 Февруари 2014 10:19

Уникален успех: 8 от 8 победи и без загубен гейм за "Казанлък Волей – Багира" на турнира за девойки „Странджа” в Стара Загора

Оценете
(0 гласа)
 
Уникален успех:  8 от 8 победи с геймово съотношение 24:0 постигнаха  младите волейболистки на ВК "Казанлък Волей – Багира"  на завършилия в Стара Загора национален турнир на регион  „Странджа”, предварителен кръг от тазгодишния шампионат  при девойките, младша възраст.   
Малките „рози”,  водени от помощник  треньорката на представителния женски тим – Ваня Соколова,  и от Лариса Китипова, демонстрираха тотално превъзходство над всичките свои съперници и грабнаха  8-те си поредни победи с по 3:0, като прибавиха цели 24 точки в своя точков актив.  Така казанлъчанки станаха едноличен лидер в класирането на регион  „Странджа”  и заедно с втория в подреждането – „Арда“ – (Кж),  се класираха за зоналното първенство за девойки младша възраст , което е предвидено да се проведе на 10 и 11 март.  „Розите“ са убедително първи, без загубен гейм и пълен точков актив, а кърджалийки – с една загуба  (0:3 от "Казанлък Волей – Багира" ). 
Надпреварата в Стара Загора при 16-17-годишните девойки събра в града под Аязмото  освен победителките и техните първи подгласнички от Кърджали, още 7 отбора от регион „Странджа”  –  домакините от старозагорския "Берое",  "Яворов" от Чирпан, "Странджа" – Средец, ямболският "Тунджа", "Стогос 2006" от Нова Загора, както и  двата морски отбора – ВК "Бургас 2007" и ОУСК – Бургас.  Според регламента на турнира всички тимове в това състезание играха по системата „всеки срещу всеки”, като класиралите се на първите две места се класират директно на зоновото първенство, докато класиралите се от 3 до 5 –то място - ВК "Бургас 2007", "Тунджа" и "Яворов" отиват на допълнителен квалификационен турнир, който ще се изиграе на 5 и 6 март.
На турнира на регион  „Странджа”, младите казанлъчанки отново показаха отлична спортна форма и добра класа, като превъзхождаха напълно съперничките си.
"Розите" ни крият високите си амбици през това волейболно първенство при девойките, младша възраст , и се заканиха да зарадват казанлъшките фенове с резултатна игра и серия от нови победи и на предстоящия в началото на март зонален турнир.
Прочетена 789 пъти