Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб04202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало СПОРТ Ваня Лухова се завърна от участие в Младежки олимпийски игри Китай 2014
Четвъртък, 04 Септември 2014 09:53

Ваня Лухова се завърна от участие в Младежки олимпийски игри Китай 2014 Избрана

Оценете
(0 гласа)

Карловската състезателка по вдигане на тежести Ваня Лухова се завърна от участие в Младежките олимпийски игри, проведени от 16 до 28 август в Китай. Тя представи България и Карлово в категория 58 кг, с постигнати резултати 94 кг. – изтласкване и 80 кг – изхвърляне. Българската федерация по вдигане на тежести с гласуване определя за участие в олимпийските игри да замине Ваня, сподели нейният баща и личен треньор Иван Лухов. Той благодари на ръководството на общината за подкрепата, която е получило момичето, за да замине за участие на игрите в Китай. Ние искаме да останем в този град, в тази страна с този спорт, каза още той.

Следващите състезания, на които нашата състезателка ще участва са Световно първенство, което ще се състои през март догодина и Европейско първенство след това, на което тя ще се стреми да завоюва най-малко трето място.

Кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов пожела здраве и успех на младата състезателка в предстоящите състезания и предложи Общината да подкрепи финансово нейните участия. Той й благодари за това, че достойно представя родния си град Карлово в международния спорт.

Прочетена 888 пъти