Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет09292022

Last update

Back Вие сте тук:Начало СВЯТ Букурещ призова НАТО да повиши боеготовността си в източноевропейските държави, граничещи с Украйна
Сряда, 26 Март 2014 09:30

Букурещ призова НАТО да повиши боеготовността си в източноевропейските държави, граничещи с Украйна Избрана

Оценете
(0 гласа)
Румънските власти смятат, че НАТО трябва да повиши боеготовността си в източноевропейските страни, предаде Deutsche Welle. 
Министърът на отбраната на Румъния Мирча Душа призова Алианса да повиши боеготовността си в страните, граничещи с Украйна. "В Румъния, Полша и други държави, които имат обща граница с Украйна, трябва да има военни мощности за осъществяването на оперативната дейност на НАТО в този регион", каза Душа в Букурещ по време на конференция на Агенцията на НАТО за комуникации и информация. По думите на министъра, той ще внесе съответстващите предложения на срещата на НАТО през септември. Душа потвърди, че компонентите на системата за противоракетна отбрана на САЩ ще бъдат разположени в Румъния през 2015 г. 
Във връзка с кризата в Украйна би било разумно да се ускори отдавна планираната от Букурещ покупка на 48 изтребителя F-16, подчерта Мирча Душа. Въпреки това ще мине немалко време, преди Румъния да може да използва тези самолети, тъй като ще е необходима специална подготовка на пилотите и модернизиране на наземната инфраструктура, посочва Deutsche Welle. 
Прочетена 1586 пъти