Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет03012024

Last update

Back Вие сте тук:Начало СВЯТ Еврогрупата очаква предложенията на Гърция
Понеделник, 06 Юли 2015 10:44

Еврогрупата очаква предложенията на Гърция Избрана

Оценете
(0 гласа)
След референдума, на който гърците отхвърлиха последния изготвен от кредиторите помощен план, финансовите министри от еврозоната ще очакват предложения от Гърция за икономическата програма на страната, заяви председателят на еврогрупата Йерун Диселблум. „Сега очакваме инициатива от властите на Гърция. Еврогрупата ще обсъди ситуацията във вторник, 7 юли“, заяви Диселблум.
Той определи резултатите от проведения вчера референдум като „изключително печални“ за бъдещето на Гърция. „За възстановяването на гръцката икономика са необходими сложни решения и реформи“, заяви той.
Сега е ред на Гърция да направи предложения към кредиторите, заяви и френският финансов министър Мишел Сапен в понеделник. „Самият вот не е решение“, заяви Сапен в първата официална реакция на Франция. Това, което ще реши съдбата на Гърция в еврозоната, е „качеството на преговорите, които ще последват сега“, добави министърът.
Европейската комисия уважава вота на гражданите в Гърция. Това се казва в кратко съобщение, публикувано в неделя на интернет страницата на Европейската комисия, след като стана ясно, че гръцките избиратели са отхвърлили предложенията на международните кредитори на Атина./иа фокус
Прочетена 1993 пъти