Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт09272022

Last update

Back Вие сте тук:Начало СВЯТ Идентифицирани са извършителите на самоубийствения атентат в Анкара
Четвъртък, 15 Октомври 2015 10:20

Идентифицирани са извършителите на самоубийствения атентат в Анкара Избрана

Оценете
(0 гласа)
Кървавият терористичен акт в Анкара миналата събота е извършен от атентаторите самоубийци Юнус Емре Алагьоз и Омер Дениз Дюндар. Юнус е по-голям брат на атентатора Шейх Абдурахман Алагьоз, който се взриви в Суруч през юли.
Според турските медии взривните устройства, използвани при атаките в Анкара и Суруч, са идентични. Те са приготвени на тротилова основа и са били снабдени с поразяващи елементи – метални сачми. По данни на турското следствие, Алагьоз е бил свързан с „Ислямска държава“ и в продължение на няколко месеца се е намирал в Сирия, където е преминал подготвителен курс за приготвянето на взривни устройства. 
Както разказва бащата на другия терорист, Омер Дениз Дюндар, неговият син също е ходил в Сирия два пъти – през 2013 и 2015 година, като е оставал там за по няколко месеца. Дюндар два пъти е бил задържан от турските власти, но е освобождаван.
В сряда турската полиция арестува двама предполагаеми членове на Кюрдската работническа партия, които 9 часа пред атентата са разменили съобщения в „Туитър“, в които се говори за вероятна атака по време на мирната демонстрация в турската столица.
В същото време, бе обявено, че жертвите от атентата на 10 октомври са достигнали 99 души.
ИА ФОКУС
Прочетена 1766 пъти