Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет09292022

Last update

Back Вие сте тук:Начало СВЯТ Имигрантите от Румъния и България не злоупотребяват със социалните помощи
Вторник, 14 Януари 2014 08:12

Имигрантите от Румъния и България не злоупотребяват със социалните помощи

Оценете
(0 гласа)
В момента дебатът на германските християнсоциалисти за предполагаемите злоупотреби със социални помощи от страна на псевдосамостоятелни румънски и български имигранти е в кулминацията си. Според експертите обаче не може да се говори за подобно явление, коментира германското издание на The Huffington Post.
Ежедневно се публикуват нови и нови данни, които се стремят да покажат мащаба на т.нар. "имиграция на бедността". Един поглед към абсолютните числа помага да се формулира следният извод: през лятото на 2011г. 861 самостоятелни българи и румънци са печелили толкова малко, че са предявявали искания за помощи по германската социалната програма Харц-4. А през лятото на 2013 г. те вече са били 2037 на брой. Това съобщава германският в. Frankfurter Allgemeine Zeitung. 
Експертите обаче завяват, че общият брой е твърде нисък, за да може от него да се изведе някаква тревожна тенденция. Според Институтът за пазара на труда и изследванията на заетостта (IAB) не може да се говори за всеобща злоупотреба с помощи от страна на българи и румънци, дори и ако делът на самостоятелните имигранти от двете източноевропейски държави сред получаващите помощи е "значително по-висок" от средния за населението.
 
 
ИА ФОКУС
Прочетена 1644 пъти