Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб12092023

Last update

Back Вие сте тук:Начало СВЯТ Констатин Работов – за пътя към успеха, за „Голос“ и след това
Петък, 20 Ноември 2015 11:42

Констатин Работов – за пътя към успеха, за „Голос“ и след това Избрана

Оценете
(0 гласа)

Медия

„Талантът е дар от Бога и в същото време отговорност. Никое его не е по-голямо от този дар! Уважавайте таланта си и се старайте да го развивате!“

интервю с Константин Работов за www.ogledai.se

– Постигаш истински фурор в „Голос”, но преди да ни разкажеш за представянето и емоциите си, свързани с музикалното състезание, сподели ни как и защо се премести със семейството си в Русия?

– Привет на всички ваши читатели! Много ми е приятно за вниманието и интереса, които предизвиква участието ми в „Гласът на Русия“. От няколко години живеем със семейството ми в Москва. Бяхме поканени да преподаваме пеене. Дойдохме за малко… и останахме вече почти 5 години.

 – С какво се различава ежедневният ритъм там с този у нас? Какъв е животът ви в Русия?

– Много, много е забързан тук животът. Както и във всеки друг мегаполис. Много беше трудно да свикнем с климата в Москва. Доста е студено и мрачно. За разлика от Пловдив, където целогодишно е слънчево. Обемът работа, който извършваме, е несравним с този, който вършихме в България. Много често работим без почивни дни и около 55-60 часова работна седмица. Доста е трудно тук да се срещаме с приятели. Всеки е забързан в собствения си график и времето за развлечение е съвсем ограничено.

12248703_10205069703321828_1418451127_n

 – В България казват: „Музикант къща не храни”. В Русия как е?

 – Зависи с какво се хранят вкъщи. Тук също е разпространено това твърдение. Но да си успешен и да се справяш с живота не зависи от мястото, на което живееш, или с какво се занимаваш, не е нещо извън нас. Успешността и реализацията зависи само от самите нас. Тук има много хора, които успяват да имат много висок стандарт на живот, занимавайки се с музика. Такива хора има и в България. В същото време има и такива, които не успяват. Трябва да мислим по-скоро не за това да се „изхраним“, а за духовно обогатяване.

 – Разкажи ни за ментора си и за съвместната ви работа?

 – С Полина Гагарина се работи много приятно. Ако трябва да се каже, опише с една дума, това е  „професионалист“.  Тя е на върха в момента и е много ангажирана, но въпреки това много се старае да работи с нас. Оценява и държи на красивата музика и това е много важно за мен. Радваме се, че с Полина успяваме да изградим и приятелски отношения. Невероятен шанс е да познавам хора, които са постигнали толкова много в музиката.

– Какви са твоите очаквания от „Голос”? Имаш ли амбицията да стигнеш до финал?

– Очаквания нямам. Много ме радва фактът, че публиката, колегите и наставниците ме възприемат много добре и се възхищават на това, което правя. Не е важно до къде ще стигнеш в проекта. Важно е какво ще направиш след това! Участието в това шоу е много добър старт на бъдеща кариера!

12272650_10205069703161824_1174933557_n

– В България всички много се гордеят с твоите успехи и съм сигурна, че и ти усещаш тази огромна подкрепа. Очакваше ли го?

– Не го очаквах! И съм толкова щастлив от цялото внимание и позитивни коментари. Получавам ежедневно много съобщения с поздравления и интересни предложения. Имам подкрепата на много от моите български колеги и тяхната висока оценка. Много, много съм щастлив и благодарен!!!

– Със сигурност вече всички те познават в Русия. Спират ли те хора по улиците и какво ти казват? Как приемат това, че българин има реален шанс да стане победител в „Голос”?

– Оказа се, че съм много запомнящ се на фона на всички останали. Много често ми се случва да ме разпознават на улицата, в различни магазини, кафенета и т.н. Всички са много добронамерени. Поздравяват ме, снимат се с мен и ми желаят успех. По повод възможността чужденец да спечели руски музикален формат, разбира се, мненията са различни. Засега ми се струва, че това е невъзможно.

Със съпругата си Радиана и дъщеря им Ивена

Със съпругата си Радиана и дъщеря им Ивена

– Съпругата ти също се занимава с музика. Разкажи ни за нея и за вашето запознанство?

– Съпругата ми се казва Радиана и също е вокален педагог. Събра ни любовта към музиката! Обучавах се при нея няколко години и през това време изградихме чудесно приятелство, което прерасна в любов. Плод на тази любов е нашата прекрасна дъщеря Ивена, която е на 10 години.

– И дъщеря ви постига големи успехи. Сподели ни повече за тях. Вие ли я насърчихте да се занимава с музика или тя сама избра този път?

– Не сме я насърчавали особено. Доста дълго време Ивена отказваше да пее, да се представя на концерти или изобщо да се занимава с музика. Ние се отнасяхме с уважение към това нейно решение и никога не сме опитвали да я заставяме да прави нещо, което не иска. От ранна възраст има много музикален слух и обича да танцува и да слуша музика. Всичко стана постепенно и когато тя го пожела. Започна да учи песни, да се занимава с вокал и заедно със своите приятели се потопи в музиката, концертите и много й хареса. Миналата година беше поканена на кастинг за мюзикъл и бе избрана да играе главна детска роля. Това е първият в света 3D мюзикъл „Pola Negri“, който разказва за живота на първата източноевропейска актриса, покорила Холивуд. Режисьор на мюзикъла е един от най-известните полски режисьори Юнуш Юсефовоч. Актьорският състав е невероятен! Участват имена, които са от най-популярните на руската театрална и филмова сцена. Като Гоша Куценко, Теона Дольнилова, Максим Леонидов, Ирина Медведева, уважавани имена от съвременната руска култура! Благодарен съм от факта, че Ивена има шанс да се учи именно от тях.

– На какво се стремите да я научите за живота и какви съвети й давате за музикалния бизнес, в който тя вече постига толкова много, а е още дете?

– Не обсъждаме с нея шоу бизнеса или какъвто и да е бизнес. Тя е дете и искаме да е дете, колкото може по-дълго. За нас е важно тя да има много приятели, да се забавлява и да се учи добре.

– Какви са плановете ти след „Голос” и какво би посъветвал всички млади, талантливи хора, които мечтаят за твоите успехи?

– Имам доста планове. Надявам се да успея да ги реализирам. Обещавам да ви информирам за всичко, което се случва от тук нататък. На всички талантливи хора ще кажа, че талантът е дар от Бога и в същото време отговорност. Никое его не е по голямо от този дар! Уважавайте таланта си и се старайте да го развивате!!!http://ogledai.se/

 

Прочетена 2365 пъти