Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет09292022

Last update

Back Вие сте тук:Начало СВЯТ London Evening Standard: Предлага се таван за имигрантите от ЕС
Понеделник, 16 Декември 2013 12:18

London Evening Standard: Предлага се таван за имигрантите от ЕС Избрана

Оценете
(0 гласа)
Великобритания може да наложи таван на имиграцията от страните от Европейския съюз от 75 000 души годишно. Тези предложения за радикални промени в отношенията с Брюксел са на британското министерство на вътрешните работи. Изтекъл в медиите доклад на правителството за ефекта върху Великобритания на европейската политика, позволяваща свободно движение на хора предлага въвеждането на таван, който да намали нетната имиграция от страните от ЕС с 30 000 души годишно от настоящите 106 000, пише London Evening Standard.
В документа се предлага още да се забрани на имигрантите от ЕС да получават социални помощи и облаги или данъчни кредити през първите пет години на престоя им във Великобритания. 
Докладът излезе само седмици преди ограниченията на свободното движение на гражданите на България и Румъния да бъдат вдигнати в края на месеца. 
Предложенията означават, че професионалистите и висококвалифицираните мигранти от страни, като Германия, Холандия или Австрия може да се преместят в Обединеното кралство, само ако имат предложение за работа. 
Нискоквалифицираните работници ще бъдат допускани в страната, ако имат работа в одобрен от властите списък с професии, в които има недостиг на работна ръка. 
Сред останалите предложения в доклада са даването на британските граждани предимство в конкуренцията за работните места и ограничаването на движението на работната ръка от присъединили се към ЕС страни, докато не достигне брутният им вътрешен продукт до 75% от този на Великобритания. 
Прочетена 1588 пъти