Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб09302023

Last update

Back Вие сте тук:Начало СВЯТ В Украйна може би започва гражданска война
Петък, 24 Януари 2014 08:46

В Украйна може би започва гражданска война Избрана

Оценете
(0 гласа)
Преговорите между опозицията и президента на Украйна Виктор Янукович се провалиха.Властите отхвърлиха по-голямата част от исканията, а предложените от тях условия бяха отхвърлени от събралите се хора на площад „Независимост”. Лидерът на опозиционната фракция „Свобода” Олег Тягинбок не успя да убеди събралите се на киевския площад „Независимост” протестиращи да се съгласят с условията, които им предлагат украинските власти и да прекратят блокадата на правителствения квартал в Киев
Протестиращите в Киев започнаха да изграждат барикади до входа на метрото на улица „Институтская".
В изграждането на барикадите се включиха опозиционните лидери Арсений Яценюк, Олег Тягинбок и народният депутат Андрей Парубий.
„Ще се постараем максимално да няма никакви провокации, ще се постараем да проведем протеста така, че никой да не може да ни обвини в някаква провокация”, заяви Парубий.
„Това, което ще ви кажа, ще ви разочарова. Не успяхме да постигнем нищо в преговорите. Президентът и правителството няма да подадат оставка”, заяви лидерът на опозицията Виталий Кличко от сцената на площад „Независимост”.
Украинският премиер Николай Азаров е на мнение, че в Украйна се извършва опит за държавен преврат.
„В Украйна се извършва опит за държавен преврат. И всеки, който подкрепя този преврат трябва ясно да каже : да ние сме за свалянето на законната власт в Украйна, а не да се крие зад мирните протестиращи”, заяви Азаров пред журналисти в Давос /Швейцария/.
Центърът на украинската столица Киев е обгърнат в черен дим. Горят стотици гуми. Ден и нощ протестиращите палят гуми около стадиона на „Динамо”, възлюбен полигон на „майденовската демокрация”. Палят ги ту в знак на протест, ту за да направят димна завеса срещу гумените куршуми на „Беркут”. Вече пето денонощие има открито противопоставяне на специалните части „Беркут”.
 
ИА ФОКУС
Прочетена 1837 пъти