Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря12062023

Last update

Back Вие сте тук:Начало СВЯТ Северна Корея заплаши САЩ с открита война
Събота, 12 Октомври 2013 11:33

Северна Корея заплаши САЩ с открита война Избрана

Оценете
(1 глас)

Рано тази сутрин Северна Корея отправи ново предупреждение за мащабни военни действия и призова Съединените щати да спрат военните си учения и "ядреното изнудване", съобщава Yahoo News.

В почти пряка заплаха за удар срещу САЩ, Националната комисия по отбраната на КНДР, която се ръководи от лидера Кин Чен Ун, заяви че Съединените щати трябна да се откажат от своята враждебна политика към Севера, ако искат мир както на Корейския полуостров, така и в самата Америка.

"Съединените щати трябва да имат предвид, че необмислените провокативни действия ще бъдат посрещнати с ответен удар и ще доведат до открита война", изтъкна говорител на комисията.

Предупреждението идва след два дни на съвместни военни учения между Япония, Южна Корея и САЩ, в които участва и американски ядрен самолетоносач, предизвикало серия от гневни реакции и заплахи от Пхенян. Вчера КНДР нарече морските учения "сериозна военна провокация" и се зарече "да погребе в морето" американските кораби, участващи в инициативата. Пхенян настоява Вашингтон да спре "постоянното ядрено изнудване" и изтъкна, че ядреното разоръжаване на Корейския полуостров ще стане само при премахването на американската ядрена заплаха срещу Севера. 

"Отново подчертаваме, че САЩ трябва да се откажат от своите опити да ни поставят в изолация и да ни задушат. От това зависят мира и сигурността не само на Корейския полуостров, но и на територията на Съденинените щати", се казва още в официалната позиция на КНДР.

www.manager.bg

 

Прочетена 2159 пъти