Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало СВЯТ Социалдемократическата партия „Съгласие” води на изборите за парламент в Латвия, според данните на ЦИК
Неделя, 05 Октомври 2014 09:47

Социалдемократическата партия „Съгласие” води на изборите за парламент в Латвия, според данните на ЦИК Избрана

Оценете
(0 гласа)
Според първите данни на Централната избирателна комисия на Латвия от 494 избирателни секции от общо 1054, на изборите за парламент води социалдемократическата партия „Съгласие”, представяща интересите на рускоговорящо население на страната, водено от първия руски кмет на Рига Нил Ушаков, предаде агенция ТАСС. На второ място се нарежда Съюз на Зелените и земеделците (СЗЗ), воден от кмета на пристанищния град Вентспилс Айварс Лембергс. 
По информация на ЦИК, за „Съгласие” са гласували 23,46% от избирателите, СЗЗ са подкрепили 22,77% от гражданите. Тройката на водещите партии допълва обединението „Единство”, към което е и сегашният премиер на Латвия Лаймдота Страуюма, с 22,15% от гласовете. 
В Сейма (парламента) влизат още националистическото обединение „Всички за Латия – Родина и свобода/ Движение за национална независимост на Латвия” с 14,75%, партия „От сърце – Латвия” със 7,53% и Латвийско регионално обединение с 6,05% подкрепа. 
 
ИА ФОКУС
Прочетена 2046 пъти