Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб09302023

Last update

Back Вие сте тук:Начало СВЯТ Светът затяга мерките срещу Русия
Четвъртък, 31 Юли 2014 10:05

Светът затяга мерките срещу Русия

Оценете
(0 гласа)
Светът затяга мерките срещу Русия. Все повече страни изразяват подкрепа към санкциите, въведени от ЕС към Кремъл във връзка с украинската криза. 
Днес вечерта 28-членният блок ще даде старт на икономическите санкции срещу Русия във връзка с украинската криза, като ги публикува в официалния вестник на ЕС. 
Очаква се да бъдат обявени повече подробности около мерките, които ще ограничат финансирането на руските държавни банки от европейски инвеститори. Компаниите от ЕС ще получат забрана да доставят оборудване за руските петролни компании. Ще бъде наложено и ембарго върху нови договори с Руската федерация за внос и износ на оръжия.
Междувременно, Брюксел включи още осем души и три компании в списъка със санкциите. Става дума за първия заместник-ръководител на руската президентска администрация Алексей Громов, четирима руски бизнесмени, двама представители на самопровъзгласилите се в Източна Украйна Донецка и Луганска народна република, както и кримския министър на вътрешните работи Сергей Абисов. Засегнати са главните акционери на банка „Россия” Юрий Ковалчук и Николай Шамалов, които са близки партньори на президента Владимир Путин.
В списъка с мерки влязоха и руският концерн за проектиране и производство на комплекси за противовъздушна и противоракетна отбрана „Алмаз Антей”, нискобюджетната авиокомпания „Добролет”, както и Руската национална търговска банка. 
Междувременно, Норвегия обяви, че обмисля възможността да се присъедини към санкциите срещу Русия.
Прочетена 1984 пъти