Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон05292023

Last update

Back Вие сте тук:Начало СВЯТ Западът подготвя нови санкции срещу Русия
Вторник, 08 Юли 2014 15:04

Западът подготвя нови санкции срещу Русия Избрана

Оценете
(0 гласа)
Министерство на външните работи (МВнР) на Украйна призова Европейския съюз да предприеме нови санкции срещу Русия. Това каза на брифинг заместник-министърът на външните работи Данило Лубкивский.
„Ние призоваваме Европейския съюз за въвеждане на допълнителни санкции срещу Русия. Всеки следващ ден забавяне ще насърчава идеологията на агресия на Русия и ще създава напрежение в центъра на Европа”, каза министърът. По думите му, без задължителния натиск от страна на ЕС, САЩ и международната общност, Кремъл няма да прекрати агресията си в Източна Украйна и няма да се откаже от реваншистките планове към всички територии от бившия СССР.
САЩ и Франция смятат, че Русия трябва да предприеме допълнителни мерки за разрешаване на конфликта в Югоизточна Украйна, за да не стане обект на нови санкции. Белият дом обяви, че по време на телефонен разговор президентите на САЩ и Франция Барак Обама и Франсоа Оланд са постигнали съгласие за това, че Русия „трябва да заплати допълнителна цена, ако не предприеме незабавно мерки по успокояване на напрежението” в Украйна.
От пресслужбата на френския президент пък обявиха, че Обама и Оланд са призовали Русия да склони представителите на самопровъзгласилите се републики в Източна Украйна на диалог с Киев, както и да засили охраната по границата си с Украйна.
Постоянните представители на страните-членки на Европейския съюз обсъдиха ситуацията в Източна Украйна и решиха да разширят ограничителните мерки по отношение на Русия, заяви и европейски дипломат, пожелал да остане анонимен. В сряда ще бъде обсъден и конкретен списък на лицата, на които ще им бъде забранено влизането в Европейския съюз и чиито активи могат да бъдат замразени.
 
ИА ФОКУС
Прочетена 1815 пъти