Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Без сняг на Коледа прогнозират синоптиците
Сряда, 19 Декември 2018 17:25

Без сняг на Коледа прогнозират синоптиците Избрана

Оценете
(1 глас)
Валежите вече спряха в Западна България. Постепенно ще спират и на изток. 
 
Ще е студено в цялата страна. Дори и дневните температури в повечето райони ще се задържат около или малко над нулата. Единствено в Югозападна България термометрите ще показват стойности около 5-6 градуса.
 
В планините снеговалежите също спират от запад на изток. Дневните температури по най-високите върхове остават около минус 6 – минус 7 градуса. В по-ниското – около нулата.
 
Топла Коледа, без сняг ни очаква тази година.
 
Това сочи метеорологичната прогноза за следващата седмица на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
 
Снежната покривка, образувала се през изминалите дни, бързо ще се стопи заради затоплянето, което се задава. В Западна България облачността ще се разкъса и валежите ще спрат още в сряда.
 
Западен вятър, който ще духа по-силно в Дунавската равнина, ще донесе и по-високи температури. Все пак, по поречието на Дунав, остава голяма вероятността за образуването и задържането на мъгли през целия ден.
 
Силен и студен ще бъде вятърът в сряда по южното ни Черноморие. Там и в сряда ще продължи да вали сняг и ще има условия за снегонавявания.
 
По Нова година живакът в термометрите ще падне, като бавното понижение ще започне веднага след Коледа. Съществени валежи обаче не се очакват. По-вероятно е да има такива от дъжд.
 
Прочетена 2012 пъти