Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон07152024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Икономика Борисов и Цветанов превърнаха митниците в разграден двор
Понеделник, 10 Юни 2013 16:35

Борисов и Цветанов превърнаха митниците в разграден двор Избрана

Оценете
(1 глас)

Управлението на ГЕРБ умишлено унищожи вътрешния контрол в митниците и така през последните четири години контрабандата достигна зловещи размери. Това коментира в студиото на "Гореща точка" Георги Владимиров-Фози, бивш началник на КПП "Гюешево" и "Олтоманци". 

С парите от контрабанда по времето на ГЕРБ можеше да се построи цяла магистрала като "Хемус", заяви Фози. Той разкри и схемата за превръщането на митниците в разграден двор. Още с идването си на поста директор на митниците, Ваньо Танов е премахнал целия състав на инспектората по разследване на корупцията и еднолично е поел функциите на разследващ. Унищожаването на вътрешния контрол е основната причина контрабандата да стигне подобни чудовищни размери. 

Освен това политиката на Борисов и Цветанов е била да назначава удобни за ГЕРБ хора и да отстранява неудобните. Така Георги Владимиров коментира факта, че два пъти е бил уволняван като началник на КПП. По думите му Борисов и Цветанов още през 2009 г. са го посетили на "Гюешево" и са разпитвали за работата на митниците. Такава среща е най-малкото страна, тъй като тогава двамата са били кмет и зам.-кмет и не би трябвало да имат работа на митническия пункт, подчерта Фози. 

Според него твърде е вероятно назначенията на летището да имат връзка с информацията за изнесените милиарди левове зад граница. Не е случайно, че Борисов е лобирал за свой човек там, поясни Фози.

ИЗТОЧНИК: http://tv7.bg/dobro-utro/news/9766362.html

Прочетена 2556 пъти