Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет05232024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Икономика НЕДВИЖИМИТЕ ИМОТИ СА НАЙ-ПРИВЛЕКАТЕЛНИ ЗА ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИЦИИ
Четвъртък, 18 Април 2013 12:05

НЕДВИЖИМИТЕ ИМОТИ СА НАЙ-ПРИВЛЕКАТЕЛНИ ЗА ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИЦИИ Избрана

Оценете
(0 гласа)

Преките чуждестранни инвестиции в България очаквано са най-много в сектора на недвижимите имоти. Това каза Юлиян Балчев от Българската агенция за инвестиции, на Българо-румънски бизнес форум в Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Балчев представи данни от проучване на агенцията за инвестиции, като посочи, че финансовият сектор заема второ място в класацията за чужди инвестиции у нас.
„За съжаление, производството печели чак трето място, но България дава нови стимули, които да улеснят все повече компании с висока добавена стойност и да ги накара да дойдат в страната”, отбеляза Балчев.
Като основни преимущества на България по отношение на чуждестранните компании Балчев открои осигурената финансова стабилност на инвеститорите и конкурентността в областта на оперативните разходи.
„Когато една компания дойде тук, тя може да разчита на ниски данъци и на високообразована и квалифицирана работна ръка, която владее чужди езици”, посочи Балчев и подчерта, че това е характерно не само за София като столица, но и за по-големите градове в страната. Като допълнителен плюс за страната ни е и фактът, че много български младежи са студенти в чужбина, които при добри условия биха се върнали у нас. Балчев обясни, че Българската агенция за инвестиции подкрепя инвеститори в областта на производството, на обучение, на човешко здравеопазване, на високо технологични услуги. Условието за издаване на сертификат от агенцията за инвестиции са проекти за най-малко 5 млн. евро, като обаче тази граница може да бъде намалена до 2 млн. лева, ако проектът се изпълнява в район с висока безработица.
„Нашите приятели трябва да знаят, че в България могат да разчитат на добри условия и качествени работници”, заяви Юлиян Балчев. 

ИА ФОКУС

Прочетена 2731 пъти