Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря05222024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Икономика Основна банкова сметка за всички потребители в ЕС
Вторник, 15 Април 2014 13:11

Основна банкова сметка за всички потребители в ЕС Избрана

Оценете
(1 глас)

Всички потребители, които пребивават законно на територията на Европейския съюз, ще имат възможност да открият основна банкова сметка. Правилата за това вече са договорени от Съвета на ЕС и предстои да бъдат гласувани във вторник от Европейския парламент, съобщи пресслужбата на институцията.

Основните разплащателни сметки са сметки, които потребителите могат да използват, за да извършват плащания или да теглят пари в брой в рамките на ЕС, включително и използвайки банковата си карта за интернет покупки.

Таксите и условията за всички платежни сметки трябва да бъдат ясни и лесно сравними, а потребителите ще могат лесно да сменят една разплащателна сметка с друга, предлагаща по-добри условия.

Европарламентът настоя основните разплащателни сметки да се предлагат от достатъчен брой кредитни институции, за може да се гарантира не само лесен достъп за всички потребители във всяка една държава от ЕС, но и по конкурентни условия.

За да се възползват от най-изгодните предложения, клиентите ще могат да преминат към друга основна сметка, предлагана от банка в ЕС, заплащайки разумна цена за това.

Прочетена 2418 пъти