Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12052023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Криминално ЧЕТИРИМА МЪЖЕ СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА БАНКОВИ СМЕТКИ В САЩ, КАНАДА И КОСТА РИКА
Четвъртък, 22 Август 2013 11:00

ЧЕТИРИМА МЪЖЕ СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА БАНКОВИ СМЕТКИ В САЩ, КАНАДА И КОСТА РИКА Избрана

Оценете
(0 гласа)
Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпленията срещу паричната и кредитната система е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив
 
Операцията за противодействие на престъпленията срещу паричната и кредитната система е проведена от служители на ГДНП - Отдел „Икономическа полиция”, секторите „Противодействие на икономическата престъпност” и „Специализирани полицейски сили” при ОДМВР-Пловдив и РУП-Карлово под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив . В хода й са задържани: В.К. / 43 г./ от София, А.Л./ 40 г./ от Сопот, К.Т. /39 г./ от София и С.С./ 40 г./ от Карлово. На четиримата са повдигнати обвинения за това, че в периода от лятото на 2012 г. до 20 август тази година, в Пловдив, Сопот, Карлово, София и други населени места на територията на страната, в съучастие помежду си, са изготвяли скимиращи устройства. Техническите средства те използвали за придобиване на информация за съдържанието на банкови карти, като са съхранявали и предоставяли данните и на други хора - престъпление по чл. 249, ал.3, пр.1 и 3, и ал. 4, вр. чл. 26, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 от НК.
При извършените претърсвания и изземвания в жилища и автомобили на територията на София, Пловдив, Карлово и Сопот са намерени и иззети множество скимиращи устройства, детайли от такива устройства, флаш памети, магнитни карти, компютърни конфигурации, четци за карти, магнитни глави, листове с пароли, мобилни телефони, СИМ-карти и банкноти с номинал в чужди валути /американски и канадски долари, британски паунди, евро/.
Установено е, че дейността на обвиняемите е била насочена преимуществено към източване на банкови сметки в САЩ, Канада и Коста Рика. По случая е образувано досъдебно производство. Четиримата мъже са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които ще се прецени необходимостта от внасяне на искане за вземане спрямо всеки един от тях на мярка за неотклонение "задържане под стража". Предвиденото от закона наказание за престъплението, вменено във вина на всеки от тях, е лишаване от свобода от една до осем години и глоба до двойния размер на получената сума.
 
 
ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ПЛОВДИВ
 
 

Областна дирекция на МВР - Пловдив

Областна дирекция на МВР - Пловдив

 

Прочетена 3418 пъти