Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12052023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Криминално Доживотен затвор без замяна постанови Окръжен съд-Велико Търново за стрелеца от Лясковец Петко Петков
Четвъртък, 19 Ноември 2015 12:23

Доживотен затвор без замяна постанови Окръжен съд-Велико Търново за стрелеца от Лясковец Петко Петков Избрана

Оценете
(0 гласа)

 Доживотен затвор без право на замяна постанови Окръжният съд във Велико Търново за стрелеца от Лясковец Петко Петков, предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново. Той бе признат за виновен, че на 14 март 2014 г. е застрелял баретата Емил Шарков и е направил опит да умъртви още петима полицаи, изпратени на акция в жилището на Петков, за да изземат незаконно притежаваното от него оръжие. Наказание от осем години лишаване от свобода определи Съдът за притежанието на ловна карабина „ИЖ“, полуавтоматична ловна карабина „Arsenal“, полуавтоматична едноцевна пушка „BAIKAL“ и двуцевна гладкоцевна пушка „ИЖ”, както и 343 броя боеприпаси за огнестрелни оръжия. Петков трябва да заплати и 390 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди на съпругата на Емил Шарков - Милена Шарков, на дъщеря му - Теодора, както и на родителите му - Ваня Рипчева и Емил Шарков. Петков трябва да заплати и обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на 10 000 лв. на един от пострадалите спецполицаи, прострелян при акцията. Петко Петков е осъден да плати и над 52 000 лв. направени разноски по делото и държавна такса върху уважения граждански иск. Оръжията на Петко Петков, които бяха доказателства по делото се изземват в полза на държавата, а доказателствата, притежание на СОБТ, се връщат на спецслужбата.
„Напълно съм невинен и ще го докажа. Започв” голямата битка. Ще сваля превръзката на Темида", каза Петко след прочитането на присъдата. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново в 15-дневен срок. 

ИА ФОКУС

Прочетена 2363 пъти