Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт11282023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество България търси новите младежки делегати към ООН
Вторник, 10 Април 2018 07:12

България търси новите младежки делегати към ООН Избрана

Оценете
(1 глас)

С конкурс в 4 кръга ще бъдат избрани бъдещите младежки делегати на страната ни към ООН с мандат 2018—2019 г. Националната кампания за избор на българските младежки делегати, която ще продължи от март до юни, се организира за 12-та поредна година от Дружеството за Обединените нации в България, с официалната подкрепа на Министерството на външните работи и Постоянното представителство на Република България към ООН в Ню Йорк и в партньорство с Национален младежки форум и ISIC България.

„Български младежки делегат” е млад човек, избран чрез прозрачен национален конкурс, който се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и Комисията по социално развитие на ИКОСОС и работи с права, сравними с тези на акредитиран дипломат, по решенията на ООН за младежта. Позицията на младежки делегат към ООН съществува едва в около 30 държави от целия свят. С програмата „Български младежки делегати към ООН“, България се нарежда сред страните лидери в световен и европейски план, които разпознават младите хора като равностоен партньор в процеси на вземане на решения на национално и международно равнище. България вече се цитира от Програмата на ООН за младежта, Световната федерация на Дружествата за ООН и други като водеща световна практика в топ 5% процента от 193-те страни членки на ООН. Мисията на Програмата е да служи като мост на ефективна комуникация и взаимодействие между младите хора в България, младите хора по света и управляващите.

И тази година селекционната кампания ще се състои от четири кръга. Подробности за критериите за кандидатстване, селекционните етапи, както и формуляр за кандидатстване може да намерите на уебсайта на Програмата (www.bgyouthdelegate.org). Позицията предполага мандат в рамките на година и половина с различни задължения на национално и международно ниво, с фокус върху младежките политики, предизвикателства и решения, както и организиране на редица събития (кръгли маси, презентации, срещи) с цел събиране на мнения от българската младеж по актуални за страната ни и ООН теми.

Можете да кандидатствате или да номинирате подходящ за позицията млад човек на http://bgyouthdelegate.org/apply-now-2018/ до 23:59 ч. на 11.04.2018 г.

За повече информация:

www.bgyouthdelegate.org

www.facebook.com/bgyouthdelegate

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

Източник/Manager.bg 

Прочетена 2324 пъти