Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон04222024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество Четирима курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ намериха раница с пари и лични документи и ги върнаха на собственика им.
Четвъртък, 05 Януари 2023 16:45

Четирима курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ намериха раница с пари и лични документи и ги върнаха на собственика им. Избрана

Оценете
(2 гласа)

Четирима курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ намериха раница с пари и лични документи и ги върнаха на собственика им.

Момчетата забелязали забравената раница между автомобилите на паркинга на „Практикер“ и веднага я предали в полицията във Велико Търново. „Погледнахме, видяхме, че има доста сериозна сума пари. Имаше и документи, затова и предположихме, че няма да е трудно да намерим собственика“, обяснява курсант-старши сержант Георги Гечов.

Снимка
 

Колегите му допълват, че веднага занесли раницата в полицията, където се срещнали и със собственика й, за да му я предадат. „Оказа се, че малко преди ние да отидем там, той вече е минал през управлението, за да потърси помощ и да каже, че е изгубил личните си документи. Когато се появихме, полицаите веднага му се обадиха и го върнаха, за да си получи собствеността“, допълва и курсант-старши сержант Васил Драгнев.

Четвъртокурсници са и останалите двама герои в тази история – курсант-старши сержант Николай Симеонов и курсант-старши сержант Васил Спиров. И четиримата са избрали да бъдат курсанти още докато са били тийнейджъри, най-вече заради възпитанието и примера, който са получили от своите бащи и дядовци. „Аз си спомням, че бях хлапе, когато за първи път си помислих, че искам да бъда военнослужещ. Виждах с детските си очи тази професия като много мъжка и сега, когато вече съм в униформа, разбирам, че съм направил верния избор“, усмихва се курсант-старши сержант Васил Драгнев.

Източник: www.nvu.bg

 

Прочетена 2466 пъти