Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12052023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество Доброволци от младежката организация на БЧК ще боядисват яйца за набиране на средства за деца в нужда
Сряда, 04 Април 2018 21:03

Доброволци от младежката организация на БЧК ще боядисват яйца за набиране на средства за деца в нужда Избрана

Оценете
(1 глас)

Доброволци от младежката организация на БЧК ще боядисват яйца заедно с деца с интелектуални затруднения и с деца, изучаващи религия, в двора на Пловдивската митрополия на Велики четвъртък. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областния съвет на хуманитарната организация. Инициативата ще се състои за времето между 11:00 и 13:00 часа. „Това се прави традиционно всяка година на този голям християнски празник. Съвместно с Пловдивската митрополия работим в изпълнение на своята мисия в усилията за намаляване на социалната и здравната уязвимост на деца и младежи, както и тяхната по-добра информираност с цел избягване на рисково поведение“, казаха от хуманитарната организация.

От Областния съвет на БЧК добавиха, че на Разпети петък, доброволци отново ще набират средства за деца в нужда, като инициативата ще се провежда пред православните храмове в Пловдив, Асеновград, Карлово и Сопот. Младежите събираха средства и на Цветница.

Прочетена 1867 пъти