Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон07152024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество Една история за доброто
Неделя, 23 Септември 2018 16:00

Една история за доброто Избрана

Оценете
(1 глас)
Румениге Тодоров Юруков на 25 години е брат на 18-годишната Теодора, която не може да ходи.
 
Младият мъж заедно с помощта на четири отряда на ПСС от Карлово, Калофер, Пирдоп и Сопот успяват да качат момичето до връх Ботев.
 
Главното действащо лице, което поема цялата организация, се казва Атанас Симеонов, част от Карловския отряд на ПСС. Идеята е на Румениге, а останалото е дело на хората от ПСС отрядите.
 
Румениге е запален планинар, но Теди е прикована на инвалидна количка. Въпреки това миналата година той решава да й подари навръх деня на Вяра, Надежда и Любов първия изглед от Стара планина.
 
Двамата се качват заедно със спасителните екипи на 2376 метра височина.
 
На самия връх любящият брат я понася на ръце, за да може да разгледа красотата на Балкана и природата ни.
 
"За мен е чест, сестричке моя. Обичам те! Ти днес успя да докажеш много неща. На батко борбеното момиче", обръща се към Теди брат й. И твърди, че не е направил кой знае какво.
 
"Не съм направил нищо особено. Това е най-нормална братска постъпка от моя страна. Всеки, който има брат или сестра, би следвало да го направи, така мисля. Теди е щастлива, аз още повече", разказва Румениге.
 
До момента Теди е преминала три курса на рехабилитация, но са нужни още 4400 лв. за поредната терапия. Тя може да проходи, но са нужни още няколко курса за рехабилитация и специална проходилка и педиатрична стълба. Теди посещава и училище, затова са нужни специални пособия, за да не изостава от съучениците си.
 
Всеки, който иска да помогне на Теодора сама да изкачи скоро всеки връх на света, може да го направи:
 
IBAN : BG94FINV91501016394407,
 
BIC: FINVBGSF, за Теодора Тодорова Юрукова,
или на Рay pal: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Прочетена 2732 пъти