Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон07152024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество Имейли за несъществуващи задължения атакуваха хиляди интернет потребители
Понеделник, 13 Март 2017 20:08

Имейли за несъществуващи задължения атакуваха хиляди интернет потребители Избрана

Оценете
(0 гласа)
Имейли за несъществуващи задължения са получили хиляди интернет потребители у нас. Повечето от съобщенията са изпратени от името на банка или частна компания. Писмата са идентични. До хората са изпратени уведомления, че фирмата им е заявила услуги най-често в размер на 2-3 хиляди лева. Тези пари според имейлите те трябва да платят по силата на договор до пет работни дни. В противен случай са заплашени от финансови санкции. 
 
Електронните съобщения са изпратени до произволни пощи в онлайн пространството, дори и до хора, които нямат регистрирани фирми на свое име, например от японски адрес, но подписани с българско име. 
 
Работещи в сферата на киберсигурността посъветваха потребителите да не отварят прикачените файлове.
 
Трябва да се внимава и при изтегляне на безплатен софтуер, дори при изтеглянето на легален софтуер можем да се сдобием със злонамерен такъв. Необходимо е да се грижим за компютърните и софтуерни актуализации и по възможност да не използваме администраторски профил, защото често троянските коне и други подобни вируси изискват такъв достъп, съветва още експертът. Може да ни предпази и внимателното обмисляне, преди да кликнем да изтеглим нещо, особено там, където има надписи „безплатно“:
 
Прочетена 2007 пъти