Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед03032024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество Конкурс за есе на тема "Защо искам да живея на село" с престижни награди
Петък, 02 Февруари 2018 14:37

Конкурс за есе на тема "Защо искам да живея на село" с престижни награди Избрана

Оценете
(2 гласа)
Броят на  младите хора, които в последните години  напускат големите градове и се преместват да живеят в по-малки населени места, непрекъснато расте.
 
Устойчива ли е тази тенденция и ще доведе ли до съживяване на изостаналите региони?
Кое мотивира тези хора – природосъобразният начин на живот? Различното ниво на стрес? Желанието да се занимават със земеделие? Стремежът да отглеждат сами храната си?
 
Това са въпросите, чиито отговори търси конкурсът за есе, организиран от Капитал и Икономедиа, в рамките на проект за популяризиране на общата селскостопанска политика на Европейския съюз, съфинансиран от Европейската комисия.
 
Ако и вие (планирате да) сте част от тази тенденция или поне за кратко сте мечтали да го сторите, макар засега това да не ви се струва реалистично – напише ни.
 
Споделете какво (би) ви мотивира(ло). Какво би се променило за вас, за местната общност, за България като цяло.
 
Очакваме вашите вдъхновени есета.
 
Условия за участие 
 
Конкурсът е насочен към млади хора, но възрастови ограничения няма - добре дошли са вдъхновени есета от хора във всяка възраст. 
 
Обемът на материала трябва да е до 6000 знака, включително интервалите.
 
Есето  заедно с кратко представяне (или CV) на автора може да бъдат изпращани по имейл на адрес  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. не по-късно от 6 март 2018г.
 
Награди 
 
Първо място - 1000 лв.
 
Второ място - 500 лв.
 
Трето място – две нощувки със закуска и вечеря в къща за гости ЕКО АРТ, с. Драшкова поляна, община Априлци, член на БААТ, сертифицирана като Зелена къща.
 
Победителите ще имат възможност да влязат в ролята на „Фермер за един ден” и да се запознаят и да участват пълноценно  в дейностите на ферма с екосъобразни практики.
 
Най-добрите есета ще бъдат публикувани на сайта за кариери, образование и работа www.karieri.bg и на Информационния портал за неправителствени организации в България  - www.ngobg.info.
 
 
Прочетена 2331 пъти