Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет05232024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество Министърът на регионалното развитие и благоустройството с призив към водачите да бъдат подготвени за зимни условия
Понеделник, 18 Декември 2017 18:22

Министърът на регионалното развитие и благоустройството с призив към водачите да бъдат подготвени за зимни условия Избрана

Оценете
(1 глас)
Отправяме призив към водачите да са подготвени за зимни условия, прогнозата за вторник и сряда е за обилен снеговалеж, каза на извънредна пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
 
Той обърна внимание на метеорологичните условия. "Очакваме минусови температури през нощта, прогнозата за вторник и сряда е за обилен снеговалеж. Отправяме призив към водачите да са подготвени за зимни условия, да оборудват автомобилите си, да бъдат внимателни и дисциплинирани“, заяви той.
 
Министър Нанков изброи най-честите грешки и нарушения на шофьорите: "Несъобразена скорост, неподготвени автомобили – гуми, липса на течност за чистачки или износени такива. Борбата с войната по пътищата е съвместен процес. Трябва както ние като държавни институции да полагаме усилия, така и водачите“.
 
 Сняг вали в Софийски, Ловешко, Плевенско, по старопланинските преходи – Шипченски, Троян – Кърнаре, Петрохан. "Колегите информираха, че и в Родопите дъждът е преминал в сняг. Към момента е създадена необходимата организация. За леки автомобили няма затворени участъци от републиканската пътна мрежа, с оглед на снеговалежа”, обясни Нанков.
 
"Имаме частично ограничени участъци, временно някои старопланински проходи, за тежкотоварни автомобили. За над 12 тона е ограничено движението в прохода Троян Кърнаре, по пътя Рибарица – Шипково. Беше ограничено временно движението за тежкотоварни автомобили в Предела, по пътя за Банско, с оглед възможността за по-добро почистване от поддържащите фирми“, добави той.
Прочетена 2339 пъти