Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря12062023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество По случай Международния ден на авиацията и космонавтиката - 12 април, Музеят на авиацията в Пловдив ще зарадва посетителите си с Ден на отворени врати
Четвъртък, 12 Април 2018 07:25

По случай Международния ден на авиацията и космонавтиката - 12 април, Музеят на авиацията в Пловдив ще зарадва посетителите си с Ден на отворени врати Избрана

Оценете
(1 глас)

Ден на отворените врати  ще се проведе в Музея на авиацията край Пловдив със специална програма. Тя е посветена на Международния ден на авиацията и космонавтиката 12 април. 

Директорът на музея Рада Банялиева уточни, че за посетителите са подготвени редица атракции, както и участие в  образователната инициатива "Космическо училище", в която  гостите на музея ще разберат как с помощта на аерокосмически и геоинформационни данни може да се документира, опазва и изследва културно-историческото наследство. 

Проф. Георги Сотиров ще разказва за българското участие в усвояването на космоса, а представител на Института по криобиология и хранителни технологии ще запознае публиката как се произвежда космическа храна и как може да я използваме в ежедневието си. 

Отбелязването на световния ден ще започне с тържествен строй на военнослужещите от 24 Авиационна база и поднасяне на цветя на Паметника на загиналите летци. 

Прочетена 1922 пъти