Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря05222024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество Премахват книгите за дневните финансови отчети, които се водят към всеки касов апарат
Сряда, 03 Юли 2019 15:23

Премахват книгите за дневните финансови отчети, които се водят към всеки касов апарат Избрана

Оценете
(1 глас)
Търговците няма да отпечатват дневни финансови отчети. 
 
Книгата за дневните финансови отчети, която се води към всеки касов апарат, ще бъде премахната. Това предложение на БСК е подкрепено от Националната агенция за приходи и ще бъде отразено в следващите промените на Наредба №Н-18 за отчитане на оборота в търговските обекти.
 
   В момента Наредбата изисква всеки ден да бъдат разпечатвани дневни финансови отчети на фискалното устройство, които се лепят хронологично в специална книга, която задължително се съхранява в търговския обект. Новото изискването в Наредбата за предаване на информация от касовия апарат на НАП за регистрираните продажби на всеки 5 минути позволяват да се намали административната тежест за бизнеса, без да се увредят интересите на хазната, гласят мотивите на НАП да приеме предложението на БСК.
 
   С други промени в Наредба №Н-18 ще бъде допусната работа на касовите апарати на бензиностанциите в “авариен режим”.
 
Софтуерът ще може да бъде обновяван онлайн. 
 
Това ще съкрати необходимото време за техническо обслужване и ще позволи дистанционно да се осъвременява софтуерът, без да е необходимо фискалното устройство да напуска търговския обект.
Прочетена 1980 пъти