Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря05222024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество Радио Стара Загора организира XXIII национален радиоконкурс „Славейче“ /БНР/
Вторник, 08 Март 2022 12:27

Радио Стара Загора организира XXIII национален радиоконкурс „Славейче“ /БНР/ Избрана

Оценете
(1 глас)
Радио Стара Загора организира XXIII национален радиоконкурс „Славейче“ /БНР/
 
Първата извънстолична радиостанция на БНР – Радио Стара Загора организира поредното издание на Националния радиоконкурс за млади изпълнители на български народни песни „Славейче 2022“.
 
За участие се допускат деца от цялата страна, разделени в три възрастови групи – до 7, до 12 и до 16 навършени години. В отделна категория се надпяват учениците от специализираните училища по изкуствата и паралелки с разширено изучаване на музика.
 
Настоящото издание ще се проведе на 9 и 10 април 2022 г. от 10 часа в Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора. 
 
Необходимо е участниците да изпълнят две народни песни, а навършилите 12 години – една хороводна и една безмензурна песен. Условието е песните да бъдат оригинални традиционни образци от съответните фолклорни области на изпълнителите, като се представят в „чист вид“, без хармоничен съпровод и авторска намеса. По този начин Радио Стара Загора стимулира издирването на отдавна забравени или непознати песенни образци от селището или региона, към който принадлежат.
 
За участие в конкурса не се изисква такса. Крайният срок за записване е 7 април 2022 г.
 
Голямата награда за младите таланти, класирани на първо място е професионален звукозапис със специален аранжимент, продуциран от Радио Стара Загора, а от всички лауреати в надпяването слушателите ще имат възможност да гласуват за песен на слушателя.
 
Специален член на журито ще бъде младата певица Петя Панева – победител в музикалното реалити предаване „Гласът на България“, солист на народния оркестър на БНР.
Величка
Прочетена 653 пъти