Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество Стартират проверки на коли, шофьори и пешеходци в акция „Зима“
Сряда, 31 Октомври 2018 14:13

Стартират проверки на коли, шофьори и пешеходци в акция „Зима“ Избрана

Оценете
(1 глас)
Сн.Интернет Сн.Интернет
Въпреки високите градуси навън, дойде време за традиционната акция "Зима" на полицията, която ще се проведе в цялата страна.
 
Тя започва от 1 ноември и ще продължи до края на следващия месец. Акцията ще премине през три тематични етапа за отделните категории участници в движението.
 
Кампанията "С безопасно пътно превозно средство през зимата" ще се осъществи от 1 до 10 ноември. Дейността на пътната полиция ще бъде насочена към превенция на поведението на водачите на пътни превозни средства - основно велосипеди и каруци.
 
Датата 6 ноември ще бъде обявена за Ден без велосипедисти – жертви на пътя.
 
Вторият тематичен етап под наслов: "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя" ще бъде в периода 11-20 ноември. Ще има активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване от шофьорите на предимство на пешеходците на пешеходните пътеки.
 
В рамките на този етап датата 13 ноември ще бъде обявена за Ден без пешеходци - жертви на пътя, а на 20 ноември ще се отбележи Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
 
"Безопасно шофиране през зимата" е третият тематичен етап на акция "Зима", който ще бъде между 21 и 30 ноември. Пътните полицаи ще извършват засилени проверки на техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи, на поведението на пътниците и на шофьорите.
 
Датата 20 ноември ще бъде обявена за Ден без водачи и пътници в моторните превозни средства - жертви на пътя.
Прочетена 2349 пъти