Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря05222024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество Все още има свободни места за празниците за влаковете с предварителна резервация
Петък, 27 Април 2018 17:24

Все още има свободни места за празниците за влаковете с предварителна резервация Избрана

Оценете
(1 глас)
По всички направления, за които от БДЖ "Пътнически превози"  изискват предварителна резервация за предстоящите празници, има свободни места, каза за "Хоризонт" Калин Маринов от отдел "Продажби"  в железопътната компания. Резервациите са необходими за някои от бързите влакове по най-натоварените дестинации за дните 4, 5 и 7 май. Целта е компанията да предвиди увеличаване на подвижния състав търсенето. За това какво показват данните от извадката от предварителната продажба на билети.
 
"Все още има свободни места във всички влакове по всички направления за цялата страна. От стартирането на 15-дневната предварителна продажба средно се реализират по 25-300 продажби ежедневно и това прави към хиляда запазени места за всички влакове в цялата страна. Най-слаби се оказват предварителните продажби в София и Пловдив. В онлайн резервираните места, които са макар и за 16 влака, имаме доста продажби - над 200.
 
Точно за датата 7 май, която се пада последният почивен ден, предполагаме, че повечето работещи ще слеят двата празника и се очаква да се натоварят влаковете  в следобедните часове по абсолютно всички направления - от по-малките градове към областните и най-вече към София."
 
От БДЖ "Пътнически превози" информират още, че информация за изчерпаните места във влаковете ще се подава постоянно на място на билетните каси в страната, както и на https://bdztickets.com/bg/
 
Прочетена 2225 пъти