Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет03012024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ПРЕДПРИЕ ЗАСИЛЕНИ МЕРКИ
Понеделник, 06 Май 2013 10:02

ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ПРЕДПРИЕ ЗАСИЛЕНИ МЕРКИ Избрана

Оценете
(0 гласа)

 

Днес е последният от поредицата от общо шест почивни дни. "Пътна полиция” предприе засилени мерки във връзка с трафика по време на Великденските празници. От 22.00 часа до 02.00 часа ще има засилени проверки по третокласна пътна мрежа за неправоспособни лица, употреба на алкохол и наркотични вещества.
Премахнати са част от ограниченията от 60км/ч по главен път Е-79. Увеличен е съставът на служителите по гранично-пропускателните пунктове на българо-гръцката граница заради усиления трафик.Поради строително-монтажни работи е затворен първокласният път в района на Кулата, а трафикът е отклонен през третокласната пътна мрежа. На ГКПП Кулата са започнали да работят четири трасета, а по принцип там работят две. Очаква се в последния почивен ден от Великденските празници значително да се увеличи потокът от автомобили по трасето и да има затруднения за движението. През 2012 г. по път I-1 в участъка от София до Кулата по време на празничните дни през септември са преминавали около 35 000 автомобила за денонощие. Пътуващите към и от Гърция могат да използват и път II-19 към и от ГКПП- Илинден.
Създадена е предварителна организация на „Гранична полиция” с осигурен достатъчно състав за насищане на граничните зони с полицейски патрули и засилено присъствие на служители в зоните на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. От отдел “Пътна полиция” – Главна дирекция „Национална полиция” припомнят, че на 6 май по трасето има забрана за движение на тежкотоварни автомобили за времето от 14.00 до 20.00 часа.
Препоръчва се на гражданите на 6 май по възможност да не изчакват последния момент за пътуване, имайки предвид, че пиковете часове с най-силен трафик са между 17.00 и 19.00 часа. Пътуващите към и от Гърция могат да използват и път II-19 към и от ГКПП- Илинден.
„Пътна полиция” призовава водачите да бъдат внимателни, толерантни на пътя, да не предприемат рискови маневри, с които да застрашават както своя живот и здраве, така и сигурността на другите участници в движението.

Прочетена 2443 пъти