Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря05222024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Бойко Борисов: Цяла Европа застана зад България, бяха пуснати всички еврофондове и няма да загубим никакви пари
Понеделник, 19 Януари 2015 09:27

Бойко Борисов: Цяла Европа застана зад България, бяха пуснати всички еврофондове и няма да загубим никакви пари Избрана

Оценете
(0 гласа)
 Цяла Европа застана зад България, бяха пуснати всички еврофондове и няма да загубим никакви пари. Това каза министър-председателят и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на общо събрание на ЖЕНИ-ГЕРБ в НДК. Премиерът благодари на партиите, които участват в управлението. Борисов заяви, че дори само заради направеното до този момент от правителството си е заслужавало ГЕРБ да влязат във властта. „Отпуснаха еврофондовете, всички програми работят за България. Ако останем в управление 2015 г., гарантирам, че над 5 млрд. лева ще бъдат разплатени към общини, бизнес и всичко останало. Видяхте през последните седмици, че разплатихме средствата навсякъде по общините. Това са над 90 хиляди човека и фирми, които получиха своите пари от КТБ. 3 млрд. 300 млн. лева "живи пари" са разплатени”, посочи Бойко Борисов. По думите му, управлението само с Реформаторския 
блок би дало възможности за по-смели реформи, но сега е необходимо да се съобразяват с повече хора, но във всички случаи е за доброто на страната. Като доказателство за това министър председателят изтъкна реакциите и отношението към България в САЩ и в Европа. 
Премиерът подчерта, че жените в ГЕРБ са заслужили своите места, а не поставени там, само, за да има жени в партията. Бойко Борисов каза още, че следващият президент на България може да е жена. Той припомни, че за първи път столичен кмет е жена в лицето на Йорданка Фандъкова. Като друг исторически пост той определи и този на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. „Нашите жени са заслужили своите места, а не са поставени просто, за да има жени”, добави Борисов. 
Специален гост на събитието беше председателят на женската организация на Европейската народна партия Дорис Пак. Тя призова повече жени да участват в местната политика и посочи, че партия ГЕРБ дава изява на женския капацитет. Дорис Пак отправи поздрав за дейността на столичния кмет Йорданка Фандъкова по време на управлението на ГЕРБ. От своя страна Фандъкова отбеляза, че от 2006 г. досега са построени общо 69 нови сгради на детски градини и над 12 500 деца и техните семейства имат възможност да се възползват от тази услуга на европейско ниво. Българският евродепутат, ръководител на българската делегация в ЕНП и заместник-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел посочи, че ГЕРБ е доказано най-демократичната партия, даваща заслуженото на потенциала на жените. Тя посочи, че най-добрата защита на правата на жените и постигането на равенството на половете, става чрез отключването на потенциала на жените. „Ние имаме точно това в лицето на г-н Борисов и политическа партия ГЕРБ. Вярата ми в жените идва от това, че те са движещата сила, градивното начало, двигател във всяка една сфера и вярвам, че и в политиката, жената е внушител на борбения и на свободния дух, който може да се извиси до ниво на топяща ледове и създаваща съюзи” , посочи Мария Габриел.
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов добави, че от общо 1601 общински съветници в страната от ГЕРБ, над 500 са жени. Той призова жените от ГЕРБ да се подготвят много сериозно за предстоящите местни избори, защото партията разчита на тях. Той се обърна с благодарност към тези жените-кметове на ГЕРБ, които управляват успешно ръководените от тях общини. Цветанов посочи още, че е убеден в тяхната сила и вярва, че ще повторят управленския си мандат.
Цецка Цачева благодари на всяка една от жените, за времето което отделят извън преките им ангажименти и семейството,за да работят в обществени каузи, защото жените в ГЕРБ имат мисия.
„Тази мисия е не само, че нашите ръководители се доверяват и ни натоварват с отговорности, от което не следва, че те бягат от отговорностите. Ако се вгледаме в постове, на които са издигнати жени, като започнем от г-жа Кристалина Георгиева, след това продължим с кмета на София, с жените министри в първия и втория Кабинет „Борисов”, става ясно, че ние имаме място в политиката. Извоювали сме си това място и амбицията ни не трябва да бъде само да задържим и запазим това място”, добави Цачева.
 
 
ИА ФОКУС
Прочетена 2311 пъти