Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря12062023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Бойко Борисов: Вотът на недоверие успя
Сряда, 25 Септември 2013 10:00

Бойко Борисов: Вотът на недоверие успя Избрана

Оценете
(0 гласа)
Вотът на недоверие успя. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Това е победа на всички демократични сили, които имат възможност да видят, че това правителство се крепи на „Атака”. Привържениците на „Атака” да видят, че държат ДПС и БСП във властта и най-вече, че БСП и ДПС не могат сами да си съберат депутатите. Дори Станишев го няма на вота, който да защити неговото управление. Разчита аз да му дам гласа си за това управление. Що за нахалство”, попита Борисов. 
„Аз съм победител днес. Няма заседание на парламента, което да защити това пагубно за България правителство”, каза още той. Според Бойко Борисов е естествено, че министър-председателят Пламен Орешарски трябва да подаде оставка. Той каза, че не може да си обясни липсата на „Атака” в пленарна зала. „Сутринта слушах една госпожа от „Атака”, която защитаваше това министерство, което още никой не знае за какво е, за какво се харчат пари, за какво работи, дали работи изобщо.
Според Борисов ако „Атака” утре влязат в зала, ще докажат неговите думи, че това е правителството на „Атака”, което подкрепя ДПС и БСП. 
„Осигуряването на кворум е задължение на мнозинството. Когато се гласува правителство или се избира председател на парламент, се изискват 121 депутати. Ние бяхме „против”. Тези, които са подкрепили това правителство, да бъдат любезни да дойдат да си осигурят кворум”, заяви Бойко Борисов. „Защо ги няма другите на работа? Къде са. Тях ги е яд в момента”, каза Борисов.
 
 
 
 
ИА ФОКУС
Прочетена 2093 пъти