Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12052023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика Даниел Смилов: Програмата на ГЕРБ и РБ ще бъде подкрепена от Патриотичния фронт и от АБВ
Понеделник, 03 Ноември 2014 10:06

Даниел Смилов: Програмата на ГЕРБ и РБ ще бъде подкрепена от Патриотичния фронт и от АБВ Избрана

Оценете
(0 гласа)
Програмата на ГЕРБ и Реформаторския блок ще бъде подкрепена от Патриотичния фронт и от АБВ. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът Даниел Смилов. Според него, Патриотичният фронт ще трябва да отстъпят по отношение на някои свои виждания и позиции. „До тук нещата вървят трудно, но като че ли по план. Това към което вървим е правителство между ГЕРБ и Реформаторския блок – дясноцентристко правителство. То ще стъпи върху програма, която вчера вече беше договорена, но това ще бъде програмната заявка на това правителство, съдържанието, върху което то ще стъпи“, коментира Смилов. Според политолога, това съдържание ще бъде най-вероятно подкрепено или поне две партии ще бъдат поканени да го подкрепят в парламента – това ще са АБВ и Патриотичния фронт. Планът е те да подкрепят тези 20 точки, това съдържание, на което да стъпи правителството и затова тяхната реакция по този въпрос е най-важна, каза Даниел Смилов. „По отношение на Патриотичния фронт – там има едно притеснение и то е, че части от тяхната програма се разминават доста сериозно както с програмата на ГЕРБ, така и на Реформаторския блок. Очевидно, за да могат да подкрепят един формат, патриотите ще трябва да направят известни отстъпки. Те няма как да очакват точно тези най-проблематични части от тяхната програма да влязат в правителствените споразумения“, обясни политологът.
Даниел Смилов каза още, че въпреки различните изказвания, Бойко Борисов ще бъде премиер и е малко вероятно Радан Кънев от Реформаторския блок да заеме този пост. Според него това е бил ясният знак на ГЕРБ, че е време да се подходи сериозно към съставянето на правителството, след всички тези трудности в рамките на преговорния процес.
 
ИА ФОКУС
Прочетена 2357 пъти