Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика ДПС е с двама кмета, ГЕРБ и БСП - с по един; ГЕРБ с два балотажа, БСП - с един
Понеделник, 30 Септември 2013 09:29

ДПС е с двама кмета, ГЕРБ и БСП - с по един; ГЕРБ с два балотажа, БСП - с един Избрана

Оценете
(0 гласа)
Двама кметове от ДПС, по един от ГЕРБ и от БСП, един независим и два балотажа. Това е резултатът от частичните местни избори, които се проведоха в седем населени места в страната. Кандидатите на ГЕРБ и „Нова алтернатива” отиват на балотаж в пловдивското село Царимир. 
Кандидатите на БСП и ГЕРБ отиват на балотаж в девинското село Селча. 
ГЕРБ спечели изборите в Община Трън, БСП - в Община Белене, ДПС - в Община Гърмен. В селата Хлябово, Тополовградско, спечели Янко Богданов от Инициативен комитет, а в Шишманово, харманлийско, Синан Ибрям от ДПС.
Янко Богданов от Инициативен комитет „Янко Богданов” спечели изборите в село Хлябово, община Тополовград, като за него са гласуващи 190 души, а за кандидата на ГЕРБ Щерьо Стоянов са гласували 170 души.
Минка Капитанова е новият кмет в община Гърмен. Тя е кандидат на ДПС и е получила 5199 гласа, а Верхат Ислямов от ПП ГЕРБ - 2245 гласа. 
В община Белене за кмет беше избран Момчил Спасов от БСП. За него са гласували 2276 души. Другите кандидати за кметския пост бяха Милен Дулев от Местна коалиция „Бъдеще за община Белене”, за когото са гласували 1290, за Емил Михайлов от Местна коалиция „Демократи и земеделци за Белене” са гласували 731 и за Милен Мънева от ПП „Нова алтернатива” – 148 души.
За кмет на харманлийското село Шишманово беше избран Синан Ибрям от ДПС. Ибрям е избран с 222 гласа. Срещу него в изборите участва кандидатът от ГЕРБ Христо Христов. 
За кмет на община Трън, област Перник беше избран кандидатът на ГЕРБ Станислава Алексиева, като за нея са гласували 1310 души.
Балотажите са следващата неделя.
 
 
 
 
ИА ФОКУС
Прочетена 2041 пъти